Köpings Kulturrunda

Premiär för Köpings Kulturrunda den gångna helgen. Trots en kort planeringstid hade 27 olika utställare hörsammat inbjudan och samlats. Antingen i egna lokaler/ateljéer eller i gemensamma utställningar. Totalt 14 olika utställningslokaler.

Vi hann med ett snabbt besök i slutet av söndagen. Vi började i Köpings Museum, ett litet trivsamt museum, där Kulturrundans Samlingsutställning huserade. Himla bra utställningsrum.

Efter det valde vi en samlingsutställning på Hotell Scheele med fem utställare. De satt tillsammans och jobbade med en utvärdering av dagarna. Skulle nog gå till arrangörerna. Det pratades om mer vägvisningspilar, annonser mm. Känner igen mycket av deras samtal utifrån mina ca 10 år med Konst och Kulturrundan i Kolbäcksådalen. Pratade en stund med Lena Fransson som bl a jobbar som lärare inom ABFs verksamhet. Gillar hennes måleri.

Fortsätter till Studieförbundet Vuxenskolans lokaler för ytterligare en samlingsutställning med åtta utställare. Mest fastnade vi för illustratören Jonas Olsson. Han har tecknat 91:an Karlsson och illustrerat över 40 barnböcker. Några fanns till salu plus en massa illustrationer som tavlor. Skickligt gjorda! Likaså är Gunilla Hansen Gustavssons lekfulla skuggbilder värda ett extra plus.

Mer hann vi inte med. Bara att gratulera arrangörerna till en bra start på en ny tradition. Snygg och pedagogisk katalog. Jag gläds åt att det är ”öppen” runda, d.v.s. ingen jurybedömning. Det har blivit allt svårare för framförallt amatörer att få visa upp sig, vilket är en viktig del i ett konstnärsskap.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *