Norrköpings Konstmuseum

Hit åker jag gärna. Muséet har en jättebra samling av svenska konstnärer, framförallt samtida (i princip). Här finns många av de kända namnen och en massa som inte är så kända för mig. Den fasta samlingen är denna gång omhängd och presenteras utifrån ett antal ORD som gemensam tanke. Kul initiativ, vilket gör att verk från olika tidsåldrar och genrer samsas på samma vägg/rum.

Som tillfällig utställare i bottenvåningen möts vi av Noa Eshkol. Så här presenteras hon av Konstmuseet:

Norrköpings Konstmuseum inleder våren med mötet mellan textilkonst och dans. Noa Eshkol: Rules, Theory & Passion är den första större utställningen i Norden med den israeliska konstnären, koreografen och dansaren Noa Eshkol (1924-2007). Här presenteras allt från 1950-talets rörelsestudier till textila konstverk i stort format från 1970-talet och framåt. Eshkols gränsöverskridande konstnärskap fortsätter att inspirera konstnärer och dansare. I utställningen ingår fotografier av Sharon Lockhart samt videoverk av Yael Bartana och Omer Krieger. Utställningen pågår mellan 26 mars och 2 oktober.

Dessutom har man en vacker trappa mellan de tre våningsplanen med en alldeles förtjusande väggmålning.
Norrköpings Konstmuseum är värt en rejäl omväg och vill man stanna lite länge i Norrköping och besöka det gamla industriområdet med bl.a. Arbetets museum och Ståhl Collection så är det definitivt värt en egen resa.
Lasse
Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *