Satirtecknaren Ewert Karlsson, EWK

I min/vår Norrköpingsresa förra veckan passade jag på att göra ett snabbt besök på Arbetets Museum och EWK utställningen några våningar upp. Teckningarna från EWKs hand och hjärna var alltid en fröjd att få se media. Så pricksäkert fångande han både att göra en karikatyr av personerna som att sätta dem i dess kontext i någon aktuell fråga.

Klarsynt så hade muséet plockat fram bilder från tidigare valår och då aktuella partiledare, som jag alla minns väl. Så otroligt skickligt fångat. Utöver dessa politiska satirteckningar finn ett otal olika skildringar av olika samhällsfrågor i form av serieteckningssidor. Helt klart värt ett besök.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *