Hösten är över oss

Nu är den här – HÖSTEN. Känns lite vemodigt, det gick så fort. Naturen byter färg. Ena stunden är det typ 50 nyanser av grönt. Plötsligt lika många nyanser av gult. Varje blad visar upp en palett av färger. Varje ny morgon är grenarna naknare och marken alltmer täckt av gula löv som sakta skiftar mot brunt.

En tur till svampskogen visar upp svampar vi inte plockar, trots deras läckra utseende. Nästan ingen gul kantarell och älgjakten börjar på måndag den 8 oktober och då stannar vi hemma i minst en vecka så att den största jägarruschen är över. Känns säkrare så.

I trädgården klipper vi in buskar och småträd för att minska risken för att ev. kommande snö skall bryta sönder dem. Vi tömmer en massa krukor/urnor på sina hostor/funkior och jordslår dem, där den tidiga potatisen skall sättas i april. Ljung och lite idegranskvistar hamnar i några urnor som dekoration.

Gympadojorna blir allt blötare i det daggvåta gräset. Gräver ner ett uppstammat litet träd – Svart Fläder. Har fått bo i en urna hela sommaren som rehab plats – funkat bra. Pigg och rask igen. Men jag hittar ingen riktigt bra plats, får trängas bredvid ett gröngult Korstörne. Snygg färgkombo. Fast bladen är nog borta inom ett par dagar. Rudbeckior är egentligen grafiskt snygga när de vissna. Hittar en hungrig insekt i en av de vissnande blommorna. Sista måltiden?

Nu är jag både trött, våt och småhuttrar lite. Går in.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *