Skultuna bruk

Skultuna Mässing startades år 1607 och ligger fortfarande på samma plats efter Svartån, en dryg mil norr om Västerås. Idag sker ingen egentlig produktion här, enbart efterbearbetning. Men deras stora ”flagshipstore” finns här. Då bruket var ett producerande bruk fanns deras verksamhet lokaliserad i flera byggnader runtom i det som idag utgör bruksmiljön. Idag finns det här ett antal andra butiker och outletbutiker. Ett populärt besöksställe, inte minst nu när de har en vettig bistro med bra mat. Vi gjorde ett besök där för någon vecka sedan. Dagens rätt -Wallenbergare – föll ut till stor belåtenhet.

I grannhuset ligger en stor outletbutik med glas, porslin och Fiskars produkter. Vi behövde en ny skalkniv (den gamla har på något mystiskt vis försvunnit), vilket vi kom över.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *