Taxinge slott och julmarknaden

Taxinge slott, mellan Södertälje och Strängnäs, ligger på en udde i sjön Mälaren. Slottet är bl.a. känt som ”kakslottet” då det finns ett slottscafé med massor av bakverk (minst 65 olika – enligt deras egen beskrivning). Kanske även känt för TV-programmet Hela Sverige bakar. I parken sker stora delar av TV-inspelningen.

Vi blev inbjudna av goda vänner att följa med dit. Klockan 11 öppnade marknad och vi kom nästan lite före, vilket inte var någon nackdel. Strömmen in på parkeringsområdena var tät av bilar och bussar. Vi kom tacksamt ganska nära entrén. På bara någon timme var det ganska fullproppat. 100:- i entré/vuxen.

Marknaden fanns dels i huvudbyggnaden och dess två flyglar, i en jättestor ekonomibyggnad i två våningar, ett stort tält där mathantverk samsades samt utomhus. Vi tyckte det var hög kvalitet på det mesta. Ett stort plus för att det fanns ganska gott om toaletter.

Tanken att vi skulle fika gick över när vi såg den långa kön. Kanske vi åker tillbaka under sommarhalvåret och lite lågsäsong. Nu åt vi hamburgare från en foodwagon istället. Gott!

Nöjda kom vi hem med några flaskor alkoholfri glögg, en havrekärve till fåglarna, litet charkuterier, marsipangodis och min hustru köpte en mössa/halsduk av lammull.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *