Avig och rätt

Vinterns utställning i Hallstahammars konsthall har fått både uppmärksamhet och positiva kommentarer från nästan alla kvinnor jag mött! Kanske stämmer beskrivningen på konsthallens hemsida: Höstens stora utställning AVIG OCH RÄTT i Hallstahammars konsthall är ett spännande möte mellan mästerstickaren och multikonstnären Evy Langlee och nyskapande gerillavirkaren och politiska influencern Maria Yvell. Tillsammans visar deras verk den transformativa, nästan hypnotiska kraften i att ta nål och garn i hand och skapa något.

Kära hustru har redan besökt utställningen med både dotter och dotterdotter och alla tre var impade. Passade på idag att ta med mig hustrun in på utställningen. Det var behövligt. Jag inser att jag saknar ALL insikt och kunskap om det jag ser. Och vilket tekniskt kunnande som tydligen ligger bakom. Bakom skärmar hör jag ett par nyanlända damer falla i trans inför verken – tydligen stämmer det hela. Blir utställningen en kvinnlig motsvarighet till ”man cave”?
Lasse
Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *