Vernissage i Hallstahammars Konsthall

Duktiga Hallstahammars Konstförening har fixat ytterligare en utställning i vår fina konsthall.

Karin Hesse och Birgitta Nenzén, båda från Nordingrå (Höga Kustens Hjärta – som orten själv beskriver sig) är de som har tagit över konsthallen t.o.m. den 23 mars. Den ena med kraftfulla färger i ganska stort format. Den andra med ”skulpturer” i olika husformer.

Jag attraheras nog mest av de färgstarka målningarna men det kräver väggytor hemma. De tar inte bara plats på väggen, de tar en upplevelsekraft och kommer naturligtvis bli ett centerpiece i rummet. Vi har nog inte det utrymmet. Önskar att jag skulle ha det.

Efteråt fortsatte konstföreningen med årsmöte. Traditionella punkter på dagordningen och som avslutning dragning i konstlotteriet. Inte vann vi, men en granne till oss vann en tavla av Unna Katz (himla duktig konstnärinna, tycker jag) och eftersom vinnaren var på sportlovsresan fick jag och hustrun ansvaret att ta med vinsten hem för senare överlämning. Så under tre dygn förgyllde tavlan en vägg hos oss. Om det fanns ett konstbibliotek där man kunde låna konst för några veckor eller så – då tror jag att vi skulle utnyttja det. Det är kul med förändring (mest de önskade).

Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *