En ny Var Dags promenad

En av våra favoritpromenader. Från stallbacken vid Strömsholms Ridskola ner till Borgåsund och tillbaka. Ca 4 km. En gång, cykel och ridväg. Under våren går vi här regelbundet. Här brukar vårens första blåsippor komma upp. Vi följer Strömsholmsåsen längs dess västra sida. Här finns inte tillstymmelsen till snö och is. Vi spanar efter blåsippor men ser bara blad och knappt det. Dröjer säkert någon vecka eller två till.

Fotograferar eken, som så många gånger tidigare. Kanske mest när det är snö ute. Sakta strosar vi ner mot det lilla samhället Borgåsund vid en mälarvik. En gång i tiden utskeppningshamn för järnvaror som kom med pråmar uppifrån Bergslagen nedströms på Strömsholms kanal. Det här var en tid Sveriges största insjöhamn och fortfarande bär det hela prägeln av att vara som ett fiskeläge/hamnbebyggelse. Charmigt och fint. Inte minst när marssolen strålar varmt.

Väl tillbaka på stallbacken unnar vi oss att gå in på ”Markan” och handla med oss något gott till kaffet.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *