Sommartid och Våffeldagen

I Sverige ställer vi om våra klockor. På våren (i år den 26 mars) flyttar vi fram våra klockor en timme = Sommartid! Och på hösten (i år den 29 oktober) flyttar vi tillbaka klockan 1 timme = Vintertid. Jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår varför. För min del får det gärna vara samma tid året runt. Plus att jag slipper och ställa om klockor på handleden, i bilen, på väckarklockor , på ….

Idag den 26 mars är det också Jungfru Marie bebådelsedag (en del almanackor säger att den inträffade redan igår) och dessutom firarade vi även våfflan igår. Dvs det var Stora Våffeldagen den 25 mars! Vi firade den med att äta både en förrättsvåffla och hoppade sedan direkt till en efterrättsvåffla. Efterrättsvåfflan med grädde och hjortronsylt var godast. Med tanke på all snö som kom under gårdagen var det nästan lite fjällkänsla som när man tog sig till en våffelstuga för paus och mellanmål.

Lite rörigt med vad som skall firas/uppmärksammas den 25:e resp. 26:e mars.
Lasse

Klicka på bilderna för att se hela bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *