Trädgården i slutet av juni 2022

Det är länge sedan vi uppdaterade våra trädgårdsbilder/sidor. Här kommer en bunt med bilder som alla är tagna i midsommartid. Många av de projekt vi skrivit om är kanske klara, andra avbröts av någon anledning. Även om trädgården är densamma har mycket hänt. Inte minst att växter/träd/buskar växer. Framförallt gäller det vår stora pil som vi tycker liknar en katedral med högt i tak och grenar som hänger nästan ända ner till marken. En älskad plats under soliga dagar.

Annat har dött eller fallit samman. Pergolan/portalen på norrsidan med ett par honungsrosor välte omkull i en höststorm för några år sedan. Den är borta och istället har det blivit en ”regnrabatt” klängs norra tomtgränsen. Regnvattnet från en del av hustaket har letts dit och hitintills har det fungerat bra. I lunden spjälkades plommonträdet isär vid ett annat blåsväder i kombination med massor av frukt. Rösten av trädet dog och är idag ett stöd för en ny honungsros. Rabatten vid den ”stora” gräsmattan breddades i ett tidigare projekt och där har vi fokuserat på växter som insekter och fjärilar gillar. På husväggen sitter ett par ”bihotell”, ett fat med vatten finns strax intill. Blåregnet trivdes inte hos oss och gav upp. För något år sedan köpte vi ett vitblommande blåregn. Den verkar lika missbelåten – får se vad vi skall göra med den.

Jag har behållit de äldre trädgårdssidorna för jämförelsens skull. Den mycket primitiva kartan som finns gäller som princip fortfarande. Med lite ändringar som sagts ovan. Hoppas ni har lite nöje att vandra runt bland bilderna. Lite senare under sommaren skall jag ta en ny promenad i trädgården och visa att vi inte bara har ”vitblommande” växter.

Klicka på bilderna för att se hela bilden.