Om 2Pe

Välkommen
Ankdammen heter en bok som kom ut 1988 av Ian Wachtmeister. Full av ironi och satir över det svenska; politiken, företeelser och övriga beteenden betraktat i ett större globalare perspektiv. Hemma hos oss har vi en liten damm full med kväkande grodor -njaa, inte nu längre. Vi fick in en matglad snok under 2018 som åt upp alla grodor. En moralisk tvekamp uppstod. Både snoken och grodan är är klassade som skyddsvärda djur. Vi valde att heja på grodorna, men ännu (hösten 2020), har vi inte fått någon återinvandring.

Vårt perspektiv, efter avslutat lönearbete, är mer lokalt. Från vår horisont kommer vi att reflektera och skildra saker och händelser från vår utkiksplats och omgivning – Groddammens. Lite nedslag i vår vardag, idag präglad av corona pandemin, och en karantänliknande hållning till omvärlden. Det kan vara trädgården runt dammen, det vi tycker är gott på fat och i glas, värt att läsa, se, resa och göra. Vad vi skrattar åt, vad vi blir ledsna av.

Vi är nog två ganska vanliga seniorer som tycker det är kul att reflektera, skriva och fotografera. Vi tar gärna emot Dina reflektioner, tankar, tips och idéer. Använd gärna kommentarsfälten eller maila oss.

 Jag heter Ulla och du når mig på: ulla@2pe.se

 

 

 

Jag heter Lars och du når mig på: lasse@2pe.se

Jag har ytterligare en hemsida där det bl.a. finns massor av bilder. Se länken längst till höger.